Foto: Tenshi

Minulog vikenda u Nišu je održano Fudokan Prvenstvo Srbije u organizaciji Fudokan saveza Srbije i tehnickog organizatora Karate-do kluba Ki iz Niša. Iz Zaječarskog Karate kluba „Tenshi“ nastupilo je 12 takmičara koji su i ovog puta zablistali i osvojili 26 medalja.

U nedelju 04.10. u Nišu je održano Fudokan Prvenstvo Srbije u organizaciji Fudokan saveza Srbije i tehničkog organizatora Karate-do kluba Ki iz Niša.

Za titulu najboljih u državi borilo se preko 230 takmičara iz 22 klubova iz cele Srbije. Iz Zaječarskog Karate kluba „Tenshi“ nastupilo je 12 takmičara koji su i ovog puta zablistali na tatamiju, predstavili sebe, svoj klub i grad Zaječar u najboljem svetlu.

„Uprkos teškom vremenu i situaciji u kojoj smo se svi nenadano našli, uspeli smo da se izborimo za što bolji plasman. Osvojili smo ukupno 26 medalja od kojih je 7 zlatnih, 10 srebrnih i 9 bronzanih“.kažu iz karate kluba „Tenshi“.

Titulu prvaka Srbije poneli su: Selimović Romelo, Rajković Ana, Mihajlović Iva, Selena Ivanović, kao i kata tim u sastavu: Lav Curkovski, Romelo Selimović i Dušan Gligorijević, i dvostruki prvak države Mila Stanojević.

Vicešampioni i srebrne medalje osvojili su: Anđela Ivanović, Lav Curkovski, Dušan Gligorijević, Romelo Selimović, Nina Živković, Mila Stanojević, Sofija Krančić, Teodora Cvetković, i kata tim u sastavu Teodora, Mila i Sofija.

Osvajači bronzanih medalja: najmlađi takmičar Tenshija (6god) i prvi put na takmičenju Stefan Krasnić, zatim Lav Curkovski, Dušan Gligorijević, Nina Živković, Mila Stanojević, Sofija Krančić, Iva Mihajlović.

Ono što je takođe jako bitno da su na državnom prvenstvu nagrađeni najuspešniji takmičari Fudokan Saveza Srbije za 2019. godinu među kojima su i članovi Karate kluba Tenshi iz Zaječara.

U kategoriji poletarci i treći na rang listi je Lav Curkovski. Prvo mesto i najuspešnije u državi su treneri Karate kluba Tenshi, Selena Ivanovic (starije seniorke) i Anđela Ivanović (omladinke).

Reklame