Štab za vanredne situacije naložio je da se, iz bezbedonosnih razloga, slome prstenovi postavljeni na potoku, koji su bili nosači mosta. Uprkos apelima i molbama desetak kuća i dalje je odsečeno od sveta.

Meštani naselja Vlaški do, ali i mnogobrojni Zaječarci koji su rado koristili lepo vreme da posete izletište smešteno u klisuri, nakon rušenja mosta prinuđeni su da do svojih kuća, odnosno klisure, idu pešice.

Klisura Vlaški do pleni lepotom – most koji vodi do nje je uništen

Tokom prethodnih poplava Štab za vanredne situacije grada Zaječara, nakon obilaska terena i potoka koji je nadošao, naložio je lomljenje betonskih prstenova, koji su činili osnovu mosta.

Most do dana današnjeg, uprkos brojnim apelima, nije saniran.

Steva Tošković je, kako kaže, išao od vrata do vrata,u nadi da će rešiti ovaj problem koji muči njega i njegove komšije. Trud se nije isplatio.

Steva Tošković: Popravite ono što ste nam uništili

„Prošle godine ostali smo bez mosta zahvaljujući upravi grada Zaječara. Potok je, tokom poplava, nadošao i počeo je da se preliva.

Štab za vanredne situacije je izašao da pogleda i kada su videli da je voda velika i da ne može da prolazi kroz prstemove, naložili su da dođe bager i plomljena su tri prstena i sada nemamo most, nemamo gde da pređemo.“ – kaže Steva meštanin naselja Vlaški do

„Prošle godine sam u više navrata išao od vrata do vrata, išao sam kod Saše Matijevića, kod Dragana, kod ovog, kod onog.

Sada nadležni više nisu u opštini, nego su u domu u Kotlujevcu. I tamo sam išao, ali tamo su bile neke mlade žene, koje nisu bile upoznate sa problemom.

Obećano nam je da će most biti popravljen, ali od mosta nema ništa.

Mi koji živimo u ovih desetak kuća nemamo gde da pređemo. Ne možemo kolima do kuća. Sada je voda i niska, pa se nekako i može makar pešice, ali da je voda veća, ne bi se moglo.“- kaže Tošković

„I put koji ovuda vodi je loš. Deo je popravljen pred novu godinu, zakrpljene su rupe. Ali, druga polovina puta nije popravljena.“ – ističe Steva

 

„Apelujem na Gradsku upravu da poprave makar samo ono što su nam uništili – ne mora ništa više.“ – kaže meštanin naselja Vlaški do, Steva Tošković.