Reklame

Radovi na obnovi i rekonstrukciji magistralnog puta od Zaječara do Negotina biće završeni do 15. oktobra, najavio je danas ministar građevinarstva Tomislav Momirović tokom obilaska radova, piše RTV. Ministar Momirović je za jun najavio i završetak pruge Zaječar – Niš. Danas je 9. jula, kraj rekonstrukcije se još uvek ne nazire.

„Ovo je deonica na kojoj mogu zaista da budem nasmejan, imamo radove prema predviđenoj dinamici i do 15. oktobra će od Negotina do Zaječara svih 52 kilometara biti presvučeno novim asfaltom, i biće proširen put. To je ono što je tražio predsednik Aleksandar Vučić kada je bio u istočnoj Srbiji i to će biti završeno“, rekao je Momirović za Tanjug.

Kaže da mu je tokom obilaska radova jedan građanin iz Zaječara prišao i rekao da se u tom delu zemlje nikad nije više gradilo još iz vremena Josipa Broza Tita.

Ministar je kazao da je put Zaječar – Negotin dobrim delom već rehabilitovan i da je ostalo još da se uradi oko 25 kilometara.

Momirović kaže da se najzahtevniji radovi izvode u dužini od pet kilometara gde se proširuje put.

„Zadovoljan sam, čestitam Putevima Srbije i izvođaču Štrabagu. Pre neki dan smo bili u Mladenovcu i tamo mora malo bolje da se radi, ali ovde sam zadovoljan radovima“, rekao je Momirović.

Radovi na putu Zaječar – Negotin izvode se na deonici dugoj 20 kilometara od Salaša do Metriša, zatim u dužini od pet kilometara od Trnjana do Vančine česme biće završen završni sloj asfalta od Vančine česme do Negotina.

Vrednost radova je oko 570 milona dinara.

Podsećamo, u februaru 2019. godine, zatvoren je saobraćaj na pruzi Zaječar – Niš. Od tada se licitira sa datumom završetka radova. Poslednje obećanje usledilo je kada je ministar Momirović, posetio Zaječar pred lokalne izbore u gradu na Timoku. Tada je kazao da je plan da se pruga završi u junu. Danas je 9. jul, rekonstrukcija pruge još uvek nije završena.

Prema nezvaničnim informacijama deo pruge od Crvenog krsta do Matejevca, nije rađen. Od Matejevca do Knjaževca je odlično odrađena rekonstrukcija, ali je signalizacija ukradena, dok deonica od Knjaževca do Zaječara nije rađena. Završetak radova očekuje se u avgustu, a prema poslednjim informacijama, u septembru.

Ostaje pitanje, ko je „prodao“ ministra Momirovića za prugu Zaječar-Niš, i da li će ga neko „prodati“ za put Zaječar-Negotin?

Izvor: RTV, Glas Zaječara

Reklame