Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević posetio je Zaječar i tom prilikom se osvrnuo na najavljeni projekat izgradnje stadiona u park-šumi Kraljevica.

„Kamen temeljac za ovaj stadion nedavno je položio vođa mafijaške organizacije SNS, Aleksandar Vučić i najavio da će projekat koštati 25 miliona evra. Razgovarao sam sa ljudima iz Zaječara da vidim da li im je baš ovaj stadion potreban“, rekao je Đorđević i dodao:

„U gradu koji nema fabriku za prečišćavanje vode, koji čak i u centru grada ima neasfaltirane ulice, u kome je zimi vazduh katastrofalno zagađen i koji ima brojne infrastrukturne probleme, potrošiće se 25 miliona evra za bespotreban stadion, što je više novca nego u godišnjem budžetu Zaječara.“

Zaječarski fudbalski klubovi inače igraju u zonskim ligama takmičenja.

„Vučić prethodnih devet godina upravo na ovakvim projektima pljačka Srbiju. To je mehanizam koji je video od Orbana u Mađarskoj i Gruevskog u Makedoniji: prave se nepotrebni i prepumpani projekti preko kojih se izvlači državni novac za lično bogaćenje i finansiranje stranaka“, objasnio je predsednik pokreta Oslobođenje.

On je istakao i da je Vučić zloupotrebio funkciju predsednika i došao u kampanji, da „pogura svog lokalnog dahiju Ničića“ na skorim lokalnim izborima.

„Pokret Oslobođenje će nakon pada režima ispitati sve ovakve projekte za pljačkanje narodnog novca, odgovorne pohapsiti i novac vratiti u budžet. Kriminalcima iz SNS jedino obećavam da će imati pravedno suđenje“, zaključio je Mlađan Đorđević.

Đorđević se nalazi u kampanji „Razgovori sa Srbijom“ tokom koje obilazi desetine gradova i sela širom Srbije i razgovara sa građanima o lokalnim problemima i potrebama.

Reklame