Nešto posle 14 časova u ulici Ljube Nešića napadnut je mladić. Napadač je mladića gađao limenkom, udarao rukama i nogama. U nameri da ga zastraši i otera napadnuti mladić je iz džepa izvadio telefon.

Nešto posle 14 časova u neposrednoj blizini nekadašnjeg „Simpa“ u centru Zaječara nepoznati mladić napao je Vladimira Petkovića, saradnika redakcije „Glas Zaječara“.

Vladimir pokazuje mesto gde je napadnut

„Išao sam ka centru sa otvorenim kišobranom. Pošao sam na sastanak sa kolegama, koji su me čekali u centru. U susret mi je naišao par. Podigao sam kišobran kako bi mogli da prođu. Mladić mi se obratio rečima: i šta sad, ja treba da ti se sklonim sa puta zato što si ti jedan od pet miliona, a? Hoćete da glasate da dovedete nekoga goreg na vlast, to hoćete?

Rekao sam: Zar ne vidiš da sam sklonio kišobran da bi ti i gospođa mogli da prođete, u čemu je problem?“ – izjavio je Vladimir Petković

Limenka kojom je napadač gađao Vladimira

„Iz čista mira, bez ikakvog povoda nasrnuo je na mene. Pokušao je da me udari u glavu, a potom i da me šutne više puta. U nameri da ga zastrašim i da se tako odbranim, ja sam izvadio iz džepa telefon.

Počeo je da se udaljava, a ja sam pošao za njim, nakon toga je opet nasrnuo na mene, izbio mi je telefon iz ruke i telefon je pao u vodu. Nakon toga je pobegao.“ – istakao je Vladimir

Kolega Vladimir je našoj redakciji dostavio snimak koji je uspeo da zabeleži svojim telefonom, pre nego što ga je napadač izbio iz ruku i bacio u baru.

Vladimir Petković je trenutno u Policijskoj upravi Zaječar gde se uputio kako bi podneo krivičnu prijavu protiv napadača.

„Tvrdim da sam napadnut bez ikakvog povoda. Napao me je samo zbog bedža kojio nosim, zbog mog verovanja.“ – zaključio je Vladimir

Najoštrije osuđujemo napad na našeg kolegu i zahtevamo pod Ministarstva unutrašnjih poslova da u što kraćem roku pronađe počinioca.

 

Reklame