Milica Dragijević iz Zlota učenica prve godine Medicinske škole u Zaječaru postala je Svetski prvak u Fudokan karateu na takmičenju održanom u Štutgartu.Milica se karateom bavi sedam godina i trenira u KBV Soreido u Boru.

Na Svetskom prvenstvu u Fudokan karateu održanom u Štutgartu od 1. do 3. novembra na kome je učestvovalo 1900 takmičara iz 50 zemalja, Milica je u svojoj kategoriji briljirala i zasluženo osvojila zlatnu medalju pobedivši reprezentativku Bosne i Hercegovine u finalu.

Milica Dragijević

„Konkurencija je bila zaista veoma jaka, u finalu sa reprezentativkom Bosne i Hercegovine vodila sam 5:1 i malo sam se opustila , pala je koncentracija što je protivnica znala da iskoristi i da me sustigne sa tri vezana poena. Pri rezultatu 5:4 na sedam sekundi do kraja uspela sam da odbijem svaki njen napad i osvojila zlatnu medalju“-objašnjava Milica.

„S obzirom da su pripreme trajale godinu dana za ovo svetsko prvenstvo bilo je dosta odricanja i obaveza jer sam se ujedno spremala i za upis u srednju školu uz četiri jaka treninga nedeljno bilo je zaista naporno. Zahvalna sam svojim roditeljima, trenerima kako klubskim Nebojši Zahitoviću i Daliboru Džuniću , tako i nacionalnom treneru Saši Kovačeviću , rezrednom starešini i direktoru Medicinske škole bez kojih ova medalja ne bi imala puni sjaj“-rekla je Milica Dragijević.

U narednom periodu Milicu očekuje „Kup Srbije“ koji će biti održan 24.novembra u Vrnjačkoj banji a već sledeće godine i evropsko prvenstvo u Beogradu gde će se takmičiti u juniorskoj kategoriji.

Srbija je u generalnom plasmanu od najmlađih kategorija do starijih pionira osvojila bronzanu  a od kadeta do veterana srebrnu medalju.