Foto: RTS printscreen

Nastavak sednice Skupštine Srbije počeo je u znaku nereda i koškanja, poslanici stoje i ne sedaju na svoja mesta uprkos opomenama predsednika parlamenta Vladimira Orlića. U sali je i Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Ekološkog ustanka, koji je juče udaljen sa zasedanja.

Sednica Skupštine Srbije počela je burno. Opozicioni poslanici stojeći i uz skandiranje i povike „Vučiću odlazi“, zatražili su da Aleksandar Martinović , ministar državne uprave i lokalne samouprave napusti sednicu.

Tražena je i njegova ostaka zbog jučerašnjih uvreda na račun poslanika i političkih aktivista.

Tatjana Manojlović, poslanica Demokratske stranke, objasnila je da opozicija neće dozviliti početak sednice, dok je Martinović ne napusti.

„Dok ovaj čovek ovde prebrojava decu narodnim poslnicim nećemo dozvoliti da počne sedmica. Ovaj čovek je najgrublje povredio dostojanstvo svakog građanina Srbije. On mora da napusti sednicu“, rekla je Manojlovićeva.

Vladmir Orlić je bezuspešno tražio da opozicionih poslanika , uz komentre da je to sramota, da se vrate na svoja mesta, da sednu.
Prozivao je poslanike koji su na redu za obraćanje ,ali oni zbog velike buke nisu moglli da govore.

Poslanik Jedinstvene Srbije Života Starčević nasrnuo je na poslanika Zajedno Đorđa Miketića. Umešao se i lider JS Dragan Marković Palma, koji razgovara sa poslanicima opozicije.

Čuju se skandiranja „Napolje, napolje“, dok poslanici opozicije i dalje odbijaju da sednu, dok ne izađe Martinović, a Orlić uzalud pokušava da reši situaciju i da nastavi sednicu.

Poslanici opozicije prave buku, a Marković Palma pokušava sve da nadglasa i da kaže da se ministar ne može izbacivati.

Izvor: Danas

Reklame