Reklame

Meštani naselja „Podliv“ uznemireni su zbog, kako kažu, „što neko već danima prekopava trotoare u njihovom naselju“. Kažu da ne znaju šta je cilj, a od radnika su, navodno čuli, da je reč o visokonaponskom kablu koji treba da se sprovede do stadiona.

Stanar Vojničke ulice u Zaječaru, Goran Vojinov, kaže da se njihova ulica danima kopa, a da im niko nije kazao o čemu je reč.

„Šta će biti. Koliko če trajati, i šta se planira – niko nam nije saopštio. Naš deo su krenuli pre par dana, a malo dalje kopaju danima. U međuvremenu smo saznali da tu treba da bude postavljen kabl za struju koji je izuzetno visokog napona. Da li je za stadion ili ne to stvarno ne znam“, kaže on za Glas Zaječara.

On dodaje da niko od njih nije protiv da se nešto radi, ali je problem što ih niko nije obavestio o čemu se radi, i boje za svoju bezbednost.

Boban Žikić kaže da su saznali da se radi o kablu visokog napona 110 kw.

„Tu prolazi i voda, i kanalizacija. Da se ne desi da sutra pukne neka cevka, pa neko greškom ošteti kabl, a voda sprovede struju i da neko nastrada. Zbog toga ne dajemo da prođe kabl, pošto postoji deo gde bezbedno mogu da ga postave“, kaže on.

On dodaje da kabl navodno za stadion ali da on ima saznanja da je u park šumi Kraljevica kupljena neka parcela i da će na njoj navodo Kinezi izvoditi radove.

Vesna Angelov kaže da neko kopa na njihovom trotoaru, ali da ih niko nije obavestio.

„Čoveku su zemljom blokirali auto. Ne može da izađe. Ovo je užas. Niko nam nije rekao da će raditi ovde. Danas je bila i policija. Radnici koji su kopali su pobegli u kombi koji stoji na uglu“, kaže ona.

Uspeli smo da kontaktiramo jednog radnika koji je kazao da je reč o novoj trafo stanici za stadion koja se nalazi malo dalje.

„Ide od glavne sa one strane Timoka. Mi smo podizvođači radova. Ne znam kako se firma zove. Mi radimo za EPS“, kazao je on.

Reklame