Foto: screenshot skupština RS

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, izjavila je danas u Boru da će po dolasku na vlast obelodaniti Ugovor o strateškom partnerstvu između države Srbije i kineske kompanije Zijin, koja je 2018. godine postala većinski vlasnik RTB-a Bor.

I ne samo ugovor sa Zijinom, već ćemo uraditi i reviziju svih bilateralnih ugovora i međudržavnih sporazuma koji su proistekli kao posledica potpuno netransparentnih bilateralnih sporazuma, posebno sa Republikom Kinom. To je jedan od naših stubova, koga zovemo ekonomski patriotizam, rekla je Marinika Tepić.

Ona je kazala da ne zna šta će se u tim ugovorima zateći, ali će oni sigurno biti obelodanjeni, jer „naše domaće zakonodavstvo ne postoji, a inspektori ne smeju ni da uđu u kineske kompanije“.

Sadašnji režim želi da od Srbije napravi koloniju i da je potpuno privatizuje, i zato ćemo preispitati šta je sve urađeno na štetu Srbije i građana Bora, ali i koja je cena koja će se platiti u narednim godinama, kazala je Marinika Tepić, i zaključila da se SSP zalaže za ‘život ispred profita’.

Predsednik SSP-a Dragan Đilas, rekao je da ne postoji mogućnost da neka strana kompanija bude većinski vlasnik  srpskih resursa.

Mi strane investitore ne teramo, oni su neophodni, ali ne postoji mogućnost da nijedna strana kompanija bude većinski vlasnik resursa države Srbije, a to su rude, voda i zemljište, rekao je prvi čovek SSP-a.

On je izneo analize stručnjaka SSP-a, da, ukoliko se nastavi vađenje rude ovim tempom, u Boru će se ruda vaditi samo još 13 godina, a posle toga će ostati zagađen grad i uništeno zemljište.

Siguran sam da ćemo i za investitora i za ljude koji ovde žive naći rešenje, jer je u Boru razvijen biznis, kazao Đilas.

Marinika Tepić, Dragan Đilas i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, danas su boravili u Boru kako bi pružili podršku izbornoj listi „Marinika Tepić – Za pobedu Bora“ i Ljubiši Stamenkoviću, inženjeru u kompaniji Zijin koji će biti predložen za gradonačelnika.

Oni su sa građanima i političkim istomišljenicima razgovarali u centru Bora, gde SSP i PSG prikupljaju potpise za lokalne izbore.

Izvor: Ist media

Reklame