Marinika Tepić, foto: printscreen / Facebook / privatna arhiva

Stranka slobode i pravde je danas saopštila da će njena potpredsednica Marinika Tepić od danas svakodnevno primati infuzije jer joj je štrajk glađu od ponedeljka, 18. decembra, ugrozio zdravlje.

Uprkos tome, kako je saopšteno, „ona ne odustaje i odlučna je da do kraja ostane u ovoj borbi sve do poništenja izbora (u Srbiji 17. decembra) koji su brutalno pokradeni od strane SNS-a i Aleksandra Vučića“.

U štrajku glađu su joj se pridružile poslanice Jelena Milošević i Danijela Grujić, a od danas i poslanici Janko i Željko Veselinović.

„Ovim putem pozivamo sve ljude da nam se danas, 23. decembra, ali i sutra, 24. decembra, u 18.00 sati pridruže na protestu ispred zgrade Republičke izborne komisije (u Beobgradu), kako bismo zajedno poslali poruku da volja građana Srbije mora da se poštuje i da im krađa neće proći“, piše u saopštenju.

Đilas: Bokanovo prizivanje smrti Marinike Tepić prikaz šta ova vlast želi

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je danas izjavio da je izjava Dragoslava Bokana u kojoj „priziva smrt Marinike Tepić“, potpredsednice te stranke koja od pnedeljka štrajkuje glađu, u suštini „ogoljeno prikazala šta ova vlast zaista želi“.

Bokan je na TV Pink rekao: „Dajem punu podršku Mariniki Tepić da izdrži do kraja u njenom štrajku glađu. Neka ne odustane, mi verujemo u njen karakter, mi verujemo u njenu čvrstinu“.

Đilas je ukazao da „za ovakve ljude neće biti dovoljna lustracija. Iskreno verujem da će i on i svi ostali njemu slični odgovarati pred nezavisnim pravosuđem za širenje mržnje i poziva na nasilje koje kontinuirano sprovode sa televizijskih ekrana, u novinama i na portalima“.

Naveo je da posle najstrašnijih događaja tokom 2023. godine u kojima su poginula deca i mladi, na „zločinačkom Pinku, od presuđenog kriminalca, imamo promociju smrti, navijanja da Marinika Tepić umre“.

Objasnio je da je ovoga puta „te grozne reči izgovorio Dragoslav Bokan, čovek koji je osuđen za organizovano razbojništvo zbog krađe 250.000 nemačkih maraka, nekadašnji komandant paravojne formacije Beli orlovi koji je u Vučićevom sistemu vrednosti postao član Saveta Filološkog fakulteta“.

„Sada smo doživeli da navija za smrt političarke, majke dvoje dece, koja štrajkuje glađu i da Vučićev režim omogućava da ovaj zločinački um dobija priliku da širi mržnju sa televizije koja ima nacionalnu frekvenciju. Bokan, koji je Vučićev omiljeni reditelj, u suštini ogoljeno prikazuje što ova vlast zaista želi“, rekao je Đilas.

Izvor: Beta

Reklame