Nakon niza tropskih noći, za nama je končano prijatna sveža noć, naročito kada gledamo južnu polovinu Srbije. Minimalna temperatura se u mnogim mestima spustila ispod 15 stepeni.

Nakon svežeg jutra, i danas tokom dana biće za koji stepen svežije nego juče. Temperatura uglavnom od 23 do 27 stepeni, malo toplije na istoku i jugoistoku, do 29. Biće smene sunca, oblaka i kiše, kao i uslova i za pljuskove i grmljavinu.

U Banatu, zapadnoj, jugozapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju na snazi je žuti meteoalarm.

Nizak vazdušni pritisak i danas će uticati na vremenske prilike u našoj zemlji. Vreme i danas ostaje nestabilno.

Do kraja dana nad Srbijom će se smenjivati sunce i oblaci koji će donositi kišu najviše zapadnim, centralim delovima zemlje. Krajem dana doći će do prestanka padavina, a tokom noći i do razvedravanja.

U većem delu dana će duvati severozapadni vetar, nešto jačim intenzitetom na istoku zemlje. Jedino će na krajnjem jugu duvati pojačan jugozapadni vetar.

Danas će biti malo svežije nego juče, maksimalna temperatura kretaće se od 23 na severu i zapadu do 29 stepeni na istoku i jugu zemlje.

Od sutra postepeno prolepšanje vremena uz više sunčanih perioda i blaži porast temperature.

Za dane vikenda očekujemo i do 32 stepena. Početkom naredne sedmice novo naoblačenje našoj zemlji doneće kratkotrajne padavine i ponovni pad temperature za nekoliko stepeni.

Vreme u septembru:

Iako se, prema meteorološkim kriterijumima, leto završava 31. avgusta, neće zaista biti tako. Letnje vreme potajaće nam još malo. U septembru očekujemo 15-ak letnjih dana, odnosno dana kada će dnevna temperatura biti iznad 25 stepeni.

Prva tri dana septembra donose nam sunčano i suvo vreme, za vikend će temperatura biti u porastu, do 33 stepena. Početkom naredne sedmice uslediće kratkotrajno osveženje u vidu kiše, pljuskova i blažeg pada temperature, pa će najviša dnevna biti do 27 stepeni. Od srede pa sve do kraja druge dekade meseca, odnosno kalendarskog početka jeseni, očekujemo dosta sunčanih sati, uz povremena, prolazna i kratkotrajna naoblačenja sa kišom. Dnevna temperatura biće do 30 stepeni.

Izvor: N1

Reklame