Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić putem društvene mreže „Fejsbuk“ kazao je da, u okviru letnjeg održavanja lokalnih puteva, JKP „Timok održavanje“ i GO – Zoran- R već nekoliko dana izvode sanaciju puta Šljivar – Leskovac -Lenovac. Aprila 2017. godine Ničić je kazao da je vlasnik firme GP – Zoran- R uništio A.D. Put i pozvao policiju i tužilaštvo da reaguju.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić putem društvene mreže „Fejsbuk“ kazao je da se, u okviru letnjeg održavanja lokalnih puteva, trenutno radi deonica Šljivar – Leskovac -Lenovac.

„U okviru letnjeg održavanja lokalnih putnih pravaca JKP “Timok održavanje” i preduzeće “GO-ZORAN -R” DOO već nekoliko dana rade na raščišćavanju rastinja i rekonstrukciji asfaltne podloge deonice puta Šljivar- Leskovac-Lenovac u dužini od 11 kilometara“.kazao je Ničić.

On je istakao i to da će do kraja nedelje, na velikom delu deonice, biti zamenjena oštećena asfaltna podloga.

Reč je zapravo o preduzeću „GP-Zoran-R“ iz Donje Mutnice čije je usluge Grad Zaječar koristio i ranije – i to u više navrata.

Gradonačelnik Boško Ničić je, ne tako davno, tačnije, 10. aprila 2017. godine, izneo žestoke optužbe na račun tadašnjeg gradonačelnika Zaječara, Velimira Ognjenovića, zatim Zorana Rakića, vlasnika pomenute firme iz Donje Mutnice, kao i Saše Matijevića, šefa Odseka za poslove javnih nabavki.

Naime, Boško Ničić izneo je tvrdnju da su tog 10. aprila 2017. godine u restoranu „Koliba“ održali tajni sastanak, koji je organizovao tadašnji gradonačelnik Ognjenović, gde su se dogovorili da firma GP „Zoran – R“ iz Donje Mutnice, dobije posao letnjeg održavanja puteva, a da će izvođaču biti plaćeno „kao u Boljevcu“.

Ničić je tom prilikom još napisao i da je na taj način posao izgubio „Štrabag“, a da je taj „posao“ odradio niko drugi nego Saša Matijević. Zatim je dodao i da se kriminal nastavlja i da je to slika koliko se „SNS“ u Zaječaru promenio i oprao.

U svom daljem izlaganju Ničić je optužio Zorana Rakića, vlasnika firme GP „Zoran – R“ iz Donje Mutnice, da je uništio firmu A.D „PUT“, i pozvao policiju i tužilaštvo da reaguju, da ne spavaju.

Podsećamo i na 3. mart 2018, kada je zbog velikog snega proglašena vanredna situacija.

Portal „Glas Zaječara“ tad, na osnovu nezcaničnih ssznanja objavio da je firma GP „Zoran – R“ iz Donje Mutnice, angažovana u čišćenju i održavanju puteva, pored Štrabaga, a da zato nije trebalo da se raspiše tender.

Na kraju se opet postavlja isto pitanje, ako je Ničić imao saznanja, zašto nije podneo krivične prijave protiv pomenutih lica, već je aktere zadržao na istim pozicijama, čak je Matijevića tada imenovao  za člana Štaba za vanredne situacije, umesto Zorana Rakića.

Da li je u pitanju još jedna izvanredna prilika ili samo još jedna vanredna situacija?