Foto: http://sandzakpress.net

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku ističu da nisu tačne tvrdnje četrdesetosmogodišnjeg muškarca iz ovog grada da su ga policajci u Policijskoj stanici u Majdanpeku tukli i protiv njega će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On je 28. i 29. septembra, u intervjuu koji je objavljen na jednoj društvenoj mreži, a koji su preneli Nova S, N1 i drugi pojedini mediji, rekao da su ga policajci tukli dok je u Policijskoj stanici u Majdanpeku davao izjavu u vezi sa događajem na planini Starica kada je više maskiranih osoba fizički napalo kineskog radnika, a zatim kamenicama gađalo radnu mašinu i na njoj izazvalo požar.

Takođe, juče je sa četrdesetosmogodišnjakom, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, obavljen i razgovor u Policijskoj stanici na ove tvrdnje.

Njega su zatim policajci pitali da li hoće da ode kod lekara kako bi mu se utvrdio eventualni stepen povreda, na šta je on dobrovoljno pristao, ali u Zdravstvenom centru u Majdanpeku nisu mu konstatovane apsolutno nikakve povrede.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv ovog muškarca je i pre nekoliko dana podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi jer je, kako se sumnja, 18. septembra, sa još dve osobe za kojima se intenzivno traga, prišao četvorici radnika kompanije „Ziđin koper“, jednog su radnika odgurnuli, a potom izvadili nož i čekić.

Reklame