Foto: Glas sporta

Kakva bi to sportska nedelja bila, da jedan od dana nije posvećen najtrofejnijem srpskom sportu, pa su tako 3. dana javni trening na terenu Osnovne škole “Đura Jakšić” u Zaječaru, održali košarkaši. Članovi mlađih selekcija Košarkaškog kluba “Bin” pokazali su svoje umeće, kako u igri na dva koša, tako i u raznim veštinama na poligonima i malim koševima, postavljenim specijalno za ovu priliku.

Učesnicima se pre početka treninga obratio predsednik Sportskog saveza grada Zaječara, Dragiša Simonović, koji je istakao zadovoljstvo što je baš OŠ “Đura Jakšić” odabrana za domaćina jednog od javnih treninga i poželeo svim malim košarkašima puno sreće, kako u sportu, tako i u obrazovanju, bez koga i nema uspešnog sportiste i čoveka, piše Glas sporta.

Velika zahvalnost ide i direktoru Osnovne škole “Đura Jakšić”, Saši Vojnoviću, na razumevanju i ustupanju terena za sprovođenje sportskih aktivnosti. Priprema i realizacija događaja, kao i prethodna dva dana, izvedena je u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba u vezi sa epidemijom korona virusa.

Nastavak akcije je već u subotu 26. septembra, sa malom izmenom zbog pogoršanja vremenske situacije, pa će mali karatisti, članovi Karate kluba “Timok”, umesto prostora ispred Tržnog centra “Kapitol” biti održan u hali borilačkih sportova Kik boks kluba “Fajt tim 019”, u naselju “Dva brata” sa početkom od 12 sati.

Dan kasnije na istom mestu u isto vreme biće održan javni trening fitnesa i aerobika, gde će svoje predstavljanje imati članovi Školice sporta “TIM” i Fitnes centra “Body fit plus”, dok će nešto ranije u prepodnevnim satima 27. septembra krenuti i ribolovački deo Evropske nedelje sporta, u izvođenju Organizacije sportskih ribolovaca “Timok” na Popovoj plaži.

Izvor: Glas sporta