Foto: screenshot Happy tv

Gradonačelnik Zaječara i komandant Štaba za vanredne situacije, saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da na osnovu 103 novoobrađena PCR i Ag uzorka , u poslednja 24 h, na teritoriji grada Zaječara imamo još četrdesetpet (45) nova covid-19 pozitivna lica ( 44% od broja testiranih), i jedna osoba je preminula.

Šrema njegovim rečima od ovog broja 27 osoba je ženskog i 18 muškog pola, starosti od 17 do 85 godina života. Urađeno je i 22 kontrolna testa gde je kod 4 osobe nalaz i dalje pozitivan na prisustvo virusa.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 8005 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 82 juče testiranih građana.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 47 pacijenata ( 7 prijema, 4 otpusta ) a na Grudnom odeljenju 50 pacijenta ( 7 prijema i 5 otpusta).

Tokom poslednja 24 sata, nažalost, imali smo i jedan (1) smrtni slučaj, na Infektivnom odeljenju, kao posledicu infekcije ovim virusom. Ostali oboleli (njih preko 740) , bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.