Foto: Gerd Altmann preuzeto saPixabay

Prema informacijama Zdravstvenog centra Negotin u prvih pet dana avgusta od 318 ukupno obrađenih testova, registrovana su četiri nova slučaja pozitivna na Kovid-19.

Prisustvo virusa potvrđeno je kod dve osobe muškog pola starosti 33 i 38 godina, dve osobe ženskog pola starosne dobi 18 i 62 godine. Imajući u vidu da se radi o blažim oblicima obolevanja, nalaze se na kućnom lečenju. U prvih pet dana avgusta u Kovid amblanti ZC Negotin obavljena su 52 pregleda a na Kovid odeljenju ZC Negotin nema prijavljenih pacijenata pozitivnih na virus.

Od početka pandemije u opštini Negotin registrovano je 2614 pozitivnih slučaja.

Obaveštavaju se zainteresovani građani da se proces vakcinacije u opštini Negotin obavlja svakog dana uključujući i subotu i nedelju od 8 do 14 časova na vakcinalnom punktu u Domu penzionera.

Kinesku vakcinu građani mogu da prime odmah, dok je za Fajzerovu vakcinu neophodno da se jave dan ranije kako bi se upisali za sledeći dan. Od početka sprovođenja vakcinacije stanovništva u opštini Negotin prvu dozu primilo je 10.866 građana dok je revakcinisano 10.294 osobe.

Izvor: Negotin.rs

Reklame