Kako nezvanično saznajemo juče u 15,30 časova dogodila se nezgoda na železničkoj pruzi Zaječar – Prahovo. Cisterna teretne kompozicije „52-700“ prevoznika „Srbija Kargo“ izletela je iz šina.

Teretni i putnički saobraćaj na relizaciji Zaječar – Prahovo od juče je u prekidu zbog nezgode koja se oko 15,30 časova odigrala u blizini Kobišnice.

Naime, kako nezvanično saznajemo cisterna teretne kompozicije „52-700“ prevoznika „Srbija Kargo“ izletela je iz šina  usled čega je došlo do presecanja većeg broja železničkih pragova.

Kompozicija je u momentu nezgode prevozila amonijak, ali srećom niko od zaposlenih nije povređen, niti je došlo do izlivanja iz cisterni.

Železnički saobraćaj na ovoj relaciji od juče je u prekidu.

Kako nezvanično saznajemo došlo je do razdvajanja šina i cisterna je bukvalno skliznula sa šina u momentu kada je stigla do deonice kod Kobišnice.

Radi se na otklanjanju kvara, ali zvanične informacije o tome kada će saobraćaj biti uspostavljen na ovoj relaciji nema.

Pokušali smo da dođemo do informacija u kontaktu sa dežurnima ŽS Negotin, ali niko od prisutnih nije bio spreman ni da demantuje ni da potvrdi vest o nezgodi.

Na pruzi Niš – Zaječar – Prahovo u toku ove godine dogodilo se više sličnih incidenata.