Radoš Savić, učitelj i takmičar Kluba borilačkih veština „Egami Centar Svedok“ iz Knjaževaca, osvajač je zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Fudokan karateu održanom u Nemačkoj. Na takmičenju je uzelo učešće 1.950 takmičara iz 44 zemlje sveta.

Knjaževčanin Radoš Savić, učestvovao je na Svetskom Prvenstvu u Nemačkoj (Štutgart) od 01. do 03. novembra 2019., u sastavu Fudokan Reprezentacije Srbije na kome je uzelo učešće 1.950 takmičara iz 44 zemlje sveta.

Radošev put do Šampiona Sveta bio je više nego trnovit. Nakon prvog eliminacionog kruga kata u kome je pobedio, pri samom početku drugog nastupa imao je peh. Pukao mu je mišic na levoj ruci (biceps). Ali, bez predaha sa neverovatnim bolom nije stao i pobedio. Nakon lekarske intervencije i saveta lekara reprezentacije da više ne može da nastupa, Radoš je na sopstveni rizik nastavio, rekavši:

„Ratnici Fudokana, nikada se ne predaju“

I nakon još dve uzastopne pobede,  rekao je:

„Bila je to najveća borba koju sam mogao da imam: morao sam da pobedim bol i da ga sve vreme kontrolišem. pobedivši samog sebe – pobedio sam i protivnike i postao Šampion Sveta…. Dao sam sebe potpuno, bez imalo rezerve u sebi i popeo na pobedničko postolje, sa ponosom obavijen srpskom zastavom slušajući intoniranje himne Bože pravde…Moram napomenuti, da sam bio impresioniran duhom koji je vladao u Fudokan Reprezentaciji Srbije dok se navijalo i pevala himna Srbije.“

Nastupao je i u borbama za Tim Srbije zajedno sa Tomislavom Kojićem i Predragom Jankovićem sa kojima je osvojio srebrnu medalju.

Klub borilačkih veština EGAMI CENTAR SVEDOK, Zahvaljuje se: Sportskom savezu Knjaževac – opštini Knjaževac, OŠ „MLADOST“ i Zeković Sokolu, vlasniku Kafe picerije „KORZO“, Fudokan Savezu Srbije i generalnom sekretaru FSS.
Radoš Savić se i lično zahvaljuje: prof. dr Radomiru Mudriću (Beograd), Jeleni Minić (Knjaževac), Brković Vladici, Jeleni Davidović (Beograd) Draganu Saviću (Nemačka), Bojani Jakovljević (USA), Zoranu Jakovljeviću (Kraljevo) Sportskom Savezu Knjaževac i Opštini Knjaževac za pruženu pomoć za pripreme i odlazak na Svetsko Prvenstvo u Nemačku.