Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova

Iako ima novih slučajeva zaražavanja korona virusom, epidemiološka situacija u Boru, Kladovu i Majdanpeku bolja je nego u prethodnom periodu.

Stručnjaci međutim kažu da je nesigurna i da je neophodna opreznost i poštovanje propisanih mera.

Mada i dalje trocifren, broj aktivno zaraženih u Boru je u padu.

Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara pokazuju da je evidentirano devet novoinficiranih, ali i da se oporavilo 17 bolesnika, te je na teritoriji grada Bora sada 115 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Prema informaciji gradske pres službe, u Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima na lečenju 27 bolesnika, a 22 su pozitivna na virus.

Juče je u kovid ambulanti “Rudar” bilo 14 prvih i 17 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolnikim odeljenjima pregledano je 20 pacijenata.

U kladovskoj opštini je prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo kod još šest osoba, čime je broj aktivno pozitivnih povećan na 43 bolesnika.

Korona virusom je u opštini Kladovo od početka epidemije inficirano 1396 osoba, do sada se oporavilo 1297, a od posledica infekcije preminulo je 56 pacijenata.

Jučerašnjih pet novoinficiranih korona virusom u majdanpečkoj opštini nije uticalo na povećanje ukupnog broja aktivno pozitivnih, budući da je istovremeno izlečeno šest bolesnika.

Nadležni u Domu zdravlja Majdanpek navode da je na teritoriji opštine 15 aktivnih slučajeva virusne infekcije, da je u kovid ambulantama juče bilo samo kontrolnih pregleda, da su na bolničkom lečenju samo tri pacijenta, a u izolaciji 21 osoba.

Iako su brojke ohrabrujuće, opuštanja nema, stav je zdravstvenih radnika koji ukazuju da je poštovanje epidemioloških mera i dalje potrebno kako ne bi došlo do pogoršanja situacije.

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin, u poslednja 24 časa, od 45 obrađenih testova pozitivan nalaz je registrovan kod osam osoba starosti od 16 do 82 godine, navodi pres služba Opštine Negotin.

Istovremeno je u kovid ambulanti obavljeno 20 prvih i deset kontrolnih pregleda, dok je na kovid odeljenju ZC Negotin hospitalizovano devet pacijenata.

Izvor: Danas