Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

U kladovskoj opštini prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo nema novoinficiranih korona virosom, a kako su se oporavila dva bolesnika aktivno pozitivno je devet osoba.

Prema evidenciji nadležnih korona virusom u opštini Kladovo od početka epidemije zaražene su 1.762 osobe, oporavilo se 1.677 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 76 pacijenata.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je da je registrovan novi slučaj zaražavanja, izlečene su tri osobe i na teritoriji grada je pet aktivnih slučajeva virusne infekcije. Na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru nema hospitalizovanih bolesnika.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, juče je testirano 26 osoba i kod jedne je potvrđeno prisustvo korona virusa, čime je broj aktivno pozitivnih povećan na šest.

Nijedan od bolesnika nije hospitalizovan, svi su na kućnom lečenju. U Majdanpeku su tri aktivno zaražene osobe, dve u Rudnoj Glavi i jedna na Miroču. U izolaciji je 11 lica.

Od početka jula, kada je krenuo četvrti talas evidentirano je pet slučajeva inficiranja korona virusom, dva bolesnika su se oporavila, a jedan preminuo od posledica korona virusa.

Izvor: Danas