Reklame

Stranim državljanima će od 20. decembra za ulazak u Srbiju biti potreban negativan PCR test, dok će za srpske državljane biti potreban ili negativan test ili će biti upućeni na desetodnevni karantin, saopštila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Štaba.

„Doneli smo odluku da sve restriktivne mere koje su važile do sada će biti na snazi do petka, 18. decembra, nakon toga ćemo se ponovo sastati i sagledati da li ćemo uvoditi neke dodatne mere ili promeniti postojeće“, rekla je Kisić Tepavčević.

Kako je istakla, dosadašnje mere su dale efekte, iako su brojevi na jako visokim vrednostima, ali sad vidimo pad novozaraženih i procenta pozitivnosti. Ona je ponovila koje su to mere – zabrana rada svih objekata od 17 časova, a koja se ne odnosi na prehrambene objekte, apoteke i pumpe.

„Takođe, doneli smo odluku kada je u pitanju kontrola putnika u međunarodnom saobraćaju da će za sve strane državljane biti neophodan PCR test, bez obzira na zemlju iz koje ulaze i to će da važi od 20. decembra, najverovatnije do 10. januara, sve će zavisiti od aktuelne epidemiološke situacije“, navela je ona.

Za naše građane koji ulaze u zemlju, ukoliko nemaju negativan PCR test, biće u obavezi da budu u kućnoj izolaciji 10 dana, koja se može prekinuti ukoliko se u međuvremenu uradi PCR test koji će pokazati negativan rezultat.

Izvor: Insajder