Foto: Ziđin Mining
Reklame

Kompanija Serbia Zijin Mining (Ziđin majning), koja je vlasnik rudnika bakra Čukaru Peki kod Bora, uručila je danas vrednu donaciju učenicima svih osnovnih škola na teritoriji Grada Bora.

Na osnovu petogodišnjeg ugovora koji je ta rudarska kompanija u maju potpisala sa Gradom Borom, za 1.690 učenika od petog do osmog razreda kupljeno je 30.215 udždebenika, povodom polaska u školu 3.446 rančeva dobili du svi osnovci, a rančeve će i svih narednih godina dobijati nove generacije učenika, rečeno je danas na svečanoj dodeli donacije povodom prvog dana školske godine.

Obrazovanje je temelj nacionalnog razvoja i Zijin majning je voljna da doprinese snažnom razvoju Bora, grada u kome uspešno posluje već četiri godine, rekao je prilikom uručenja donacije zamenik generalnog direktora Ziđin majning Gan Yonggang.

Vrednost ovogodišnje donacije projekta koji je nazvan „Obrazovanje za budućnost“, iznosi više od 36 miliona dinara.

Verujemo da uz pomoć ovog projekta naša deca mogu da rašire krila kao orlovi i da imaju slobodu da slede svoje snove, rekao je on.

Naznačio je da Zidjin ovaj dogadjaj shvata kao priliku da „održava blisku i prijateljsku saradnju sa ljudima iz svih svera u društvu“.

Tokom koncepta razvoja industrije uvek smo se pridržavali i doprinosa razvoju društva, i stvaranja zajednice u kojima kroz projekat delimo zajedničke sudbine. Nadam se da ćemo ubuduće zajedno raditi na izgradnji našeg prelepog doma, rekao je Yonggang.

Radiša Petković, direktor osnovne škole „Branko Radičević“ u Boru, rekao je da će ova donacija mnogo značiti za budžete roditelja, tim pre jer će trajati narednih pet godina.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, podsetio je i da Grad Bor već četiri godine kupuje udžbenike  učenicima od prvog do četvrtog razreda, i da ova saradnja predstavlja pionirski pomak kako jedna lokalna samouprava zajedno sa privredom razmišljaju o razvoju sistema obrazovanja.

Izvor: Ist media

Reklame