Na adrese drsetak Boljevčana pristigli su prekršajni nalozi zbog blokade magistralnog puta kod motela „Balašević“. Policija na dan blokade nije legitimisala učesnike.

 

Prekršajne naloge primilo je od jutros već desetak Boljevčana zbog učešća  u blokadi magistralnog puta Zaječar – Paraćin, kod motela „Balašević“.

„Od jutros stižu prekršajni nalozi na adrese Boljevčana zbog blokade prerprošlog vikenda.
Iako smo se nadali da se priča oko ova dva zahteva završava jer je i sam predsednik uvideo da je narod u pravu i prvi put poklekao, ipak nije tako. Za Novu godinu će svaki hrabri građanin iako je dokazano bio u pravu, morati da plati kaznu od 5000 dinara.“ – izjavio je Goran Milošević predstavnik građanske platforme „Akcija“

Prekršajni nalog uručen je Goranu Miloševiću

Prekršajne naloge od jutros je primilo desetak Boljevčana, iako na dan protestnog okupljanja policija nikoga nije legitimisala.

Goran Milošević

„Kazna su stigle do sada na adrese desetak ljudi. Svakako ćemo pravdu tražiti na sudu, jer nas niko nije legitimisao i utvrdio prekršaj na licu mesta, a i sama policija je u prekršaju jer je nezakonito obrađivala podatke o ličnosti.“ – dodaje Goran Milošević

Pristigla kazna za iskazanu građansku neposlušnost nije zastrašila Gorana, naprotiv, dodatno je učvrstila njegov stqv da su protesti preko potrebni.

„Sada imamo još dva osnova za protest: Nezakonito kažnjavanje i narod je bio u pravu.“ – zaključio je Goran Milošević

 

Reklame