Koncertom Dejana Cukića sinoć je završena 52. gitarijada u Zaječaru.

Billy Idol privukao je sinoć veliki broj fanova kako iz naše zemlje tako i iz zemalja u okruženju.

Registarske tablice iz Bugarske, Rumunije, Slovenije takođe su preplavile grad na Timoku.

Festivalska atmosfera osećala se na svakom ćošku. Pankeri i metalci šetali su našim ulicama, a već oko 20 sati i 30 minuta, reka ljudi slivala se ka mestu gde će Billy Idol održati koncert.

Ovog puta neće biti reči o grupama, organizaciji ili broju fanova, već želimo da postavimo javno pitanja vezana za teme koja su mesecima punile novinarske stupce a reč je o: polaganju kamena temeljca za „Rock muzej“, kao i otvaranju Hard Rock cafe-a u Zaječaru.

Ova dva događaja najavio je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, i to mesecima.

Reči će biti i o tome i koliko je građane Zaječara koštalo uređenje mesta gde je održana 52. „Gitarijada“.

Ugovor o javnoj nabavci usluga izrade projektne dokumentacije za izgradnju kompleksa namenjenog održavanju muzičkog festivala „Zaječarska Gitarijada“, sa izgradnjom koncertne bine i pratećih sadržaja, dodeljuje se grupi ponuđača „Đorđe Bajilo Arhitekti“ d.o.o. Novi Sad i „Inobačka“ d.o.o. Novi Sad.

Kada se pogleda sve,Grad Zaječar je platio ili se zadužio do sada za izradu projektne dokumentacije za izgradnju kompleksa namenjenog održavanju muzičkog festivala „Zaječarska Gitarijada“ u vrednosti od 2.941.000,00 kao i 3.747.412,00 i to grupi ponuđača D.O.O. „Fortuna“ Bor i D.O.O. „ALBO“ Bor za uređenje prostora namenjenog održavanju muzičkog festivala „Zaječarska Gitarijada“.

Da ne bude zabune zašto je grad Zaječar dužan da plati, pogledajte u sledećem prilogu.

Toliko o parama koje će grad Zaječar platiti za izgradnju kompleksa namenjenog održavanju muzičkog festivala „Zaječarska Gitarijada“, vratićemo se na obećanje gradonačelnika Ničića da će Billy Idol postaviti kamen temeljac za izgradnju pomenutog Rok muzeja.

Logično je da postavimo par pitanje prvom čoveku grada:

– Da li je Billy Idol postavio kamen temeljac za MUZEJ ROKA, ili se postavljanje tek očekuje?

– Kada će biti obelodanjen finansijski izveštaj sa prošle, a kada sa ove 52. Gitarijade?

– Šta se dogodilo sa Hard Rock Cafe -om?

– Koliko je koštao koncert Billy Idola, a koliko grupe Saxon?

Reklame