foto: zajecar.info

Novogodišnji koncert Radeta Šerbedžije koji je 27. decembra održan u sali zaječarskog pozorišta samo za odabrane zaječarce, prema prvim informacijama, nije  nije koštao Zaječarce, jer je finansiran sredstvima donatora. Prema dokumentima do kojih je došao DJB, vidi se da grad „nije ostao dužan“ „donatorima“.  

Iako je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić objasnio da je koncert besplatan i da neće koštati grad, jer će biti finansiran sredstvima donatora, gradski odbor DJB Zaječar došao je do dokumenata iz koji se vidi koliko je zapravo koštao nastup proslavljenog Radeta Šerbedžije i koliko će ga dugo Zaječarci „plaćati“ i na koji način.

Ugovor o sponzorstvu koncerta Radeta Šerbedžije i benda „Zapadni kolodvor“, zaključen je između Narodnog pozorišta –Centra za kulturu Zoran Radmilović i kompanije Tekijanka koja je pozorištu uplatila 300.000 dinara i dobila reklamu u vidu banera u holu pozorišta .

Ugovor je sklopljen sa preduzećem “Baba Production” d.o.o iz Zagreba. Ugovorena cena koncerta iznosi 2000 evra  plus 500 evra za transport opreme muzičara.

Iz sledećeg dokumenta se vidi da je Tekijanka sa gradom sklopila Ugovor  o zakupu građevinskog zemljišta u ulici Nikole Pašića na 50 godina sa mogućnošću produženja vremena zakupa na kome je postavila objekat veličine 93 kvadrata.

Tekijanka je ovo zemljište u samom centru grada dobila po ceni od 1209 evra. Ono što međutim nije precizirano u odgovoru gradske uprave koji je dobijen po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja je, da li je cena zakupa mesečna, godišnja ili se odnosi na ceo vremenski period od 50 godina.

Foto: DJB – Magacin Tekijanke

O vezi između konceta Radeta Šrbedžije i magacina Tekijanke prvi se oglasio gradski odbor DJB, čije vam Saopštenje prenosimo u celosti:

screen shot Facebook – Saopštenje DJB

Novogodišnji prijem gradonačelnika je završen. Natupio je Rade Šerbedžija. Odabrani gosti su mogli da besplatno uživaju u koncertu. Koncert i baner u holu pozorišta je platila Tekijanka. Magacin je nikao na mestu na kome su bile garaže, a trebalo je da bude park… Ovo znamo. Ostalo je jedino nejasno da li je cena zakupa od 1209 evra mesečna, godišnja ili se odnosi na ceo vremenski period od 50 godina.

Reklame