Odbojkašice Zaječara u poslednjem kolu prvenstva za kadetkinje maksimalnim rezultatom pobedile OK Bor  potvrdivši dominaciju u ovom rangu takmičenja i pokazale da su spremne za jače izazove.

Kadetkinje Zaječara su fenomenalno odigrale sezonu bez izgubljenog seta što samo pokazuje koliko se dobro radi u klubu na svim nivoima igre.

Trener Ivan Buca Tošić  kaže da poslednja utakmica nije bila toliko interesantna za igranje zbog činjenice da su devojke bez obzira na rezultat obezbedile prvo mesto ali da je važno držati fokus do kraja i da je veoma ponosan na sjajnu generaciju kadetkinja OK Zaječar.

„Zadovoljan sam odigranom sezonom, završili smo bez izgubljenog seta, uspeh je veliki pre svega što su ovo još devojčice koje nisu stasale kompletno igrački i ova liga, ovo prvenstvo je veoma važno za njih da stiču iskustvo , razvijaju se i stasaju u odlične igračice“ – kaže zadovoljni trener.

Veliki problem klubu predstavlja odlazak devojaka na studije i smena generacija se brzo obavlja.

„ To jednostvano ide tako posle dve tri godine u klubu upišu fakultete i primorani smo da iz podmlatka povlačimo igračice u višu kategoriju a to su upravo ova deca“-rekao je Tošić.

Kadetkinje OK Zaječar učestvovaće na završnom turniru u Nišu i imaće priliku da se plasiraju na Državno prventsvo.

Petra Stoiljković odbojkašica Zaječara presrećna je zbog postignutog rezultata i otkriva da je za to zaslužna hemija i drugarstvo koje vlada među njima.

„Treniram već tri godine , napredak se vidi po postignutim rezultatima zahvaljujući drugarstvu i hemiji koja postoji u klubu. Stalno izlazimo zajedno, složne smo i veoma sam ponosna na sve u klubu“-rekla je Petra.

Još jedan dokaz da se u klubu radi kvalitetno je i to da je Sofija Pešić bila na pripremama sa ženskom pionirskom reprezentacijom Srbije.

„Sofija je jedno fantastično dete koje je došlo iz jednog drugog kluba kod nas, i ovo je zaista veliki uspeh biti izabran od 410 devojčica i biti među 40 najboljih je fantastično.Nadam se da će Sofija ostati u klubu i da ćemo uzeti još trofeja“-dodaje Tošić.

Posle Dragana Stankovića, Sofija je jedina, a verujemo ne i poslednja  koja će dobiti priliku da jednog dana zaigra i za prvi tim Nacionalne selekcije.