foto: fira.rs
Reklame

Pred oko 1200 gledalaca odigrano je finale kupa u fudbalu Zaječarskog okruga. Kablovi su sa 4:2 osvojili Kup.

Veliki broj ljubitelja fudbala pratilo je finale Kupa, izmedju Kablova i Rtnja iz Boljevca. Još jedan veliki uspek Fudbalskog kluba Kablovi, i praznik fudbala. Bez obzira što se dešavaju čudne stvari sa fudbalom u Zaječaru, da je grad na Timoku grad fudbala pokazalo se juče na utakmici koja je imala 1200 gledalaca. Utakmica koja se pamti i po organizaciji koja je bila na najvećem nivou, ali i po rezultatu koji su postigli Kablovi.

Kablovi su prvu priliku imali u dvanaestom minutu, ali je uadarc Bonovića zaustavila stativa.

Rtanj je u 25-om minutu mogao da stekne prednost ali Ramadani je šutirao preko gola. I u nastavku su rivali propustili po nekoliko prilika, pa su se izvodili penali.

Kablovi su postigli 4, a gosti dva gola. Andjelović je promašio penal dok je golman Ristić odbranio udarac Čaurevića. Igrač utakmice je Ristić.

Kablovi su pre godinu dana bili u nižem rangu, a za samo 12 meseci dolaskom Zorana Trifunova na mesto predsednika kluba, dolaze bolji dani za ovaj klub, nižu se dobri rezultati, sve bolje utakmice. Kablovi su savladali dva srpskoligaša Timok i Rtanj koji je prošle godine igrao sa Partizanom. To je dokaz da se trud i ljubav prema fudbalu isplati , i da rezultati pokazuju da ovaj klub ima sigurnu budućnost. I pored toga što su mnogi zaječarci bili razoračani u fudbal u gradu, sve veću podršku gradjana i ljubitelja ovog sporta dobijaju fudbaleri Kablova, za koje će sigurno navijati u svim narednim utakmicama.

Pobednicima je uručen pehar, a publika je uživala u pravom spektaklu koji im je priredjen na Fudbalskom stadionu u Kotlujevcu.

Izvor: fira.rs