Foto: pixabay
Reklame

Veliki udarac pretrpeo je danas zaječarski fudbal. Naime, na sednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba “Kablovi” doneta je odluka o odustajanju ovog tima od daljeg takmičenja u Srpskoj ligi “Istok”, piše Glas sporta.

Glavni razlog za ovakvu odluku je finansijske prirode, saopštio je predsednik kluba Zoran Trifunov.

“Fabrika Kablova koja je bila glavni stub kluba uskratila nam je finansiranje, kao i troškove prevoza. Čekali smo pomoć grada, na koju imamo pravo kao sportsko udruženje i za koju smo aplicirali. Kada nam je saopšten iznos koji smo dobili od Grada Zaječara od 480 hiljada dinara za 2021. godinu, nismo želeli kao klub da ulazimo u dugove, s obzirom na troškove koje iziskuje takmičenje u Srpskoj ligi, već smo doneli jedinu moguću odluku, o istupanju iz Srpske lige “Istok”, istakao je Trifunov.

Ukupno 13 fudbalera napustilo je redove Kablova. Četvorica igrača koje predvodi i dosadašnji kapiten Lazar Konić su potpisali za zaječarskog zonaša OFK 019, golman Trailović vratio se u redove Bora, dok se mladi Morina odlučio za povratak u BSK iz Bogovine. Ponajbolji igrač i jedna od svetlih tački Kablova minule jeseni Damir Ramadani potpisao je za Hajduk Veljko, a u zonašu iz Negotina nastupaće još dva bivša fudbalera Kablova, koja su letos stigla iz Bora.

“Ulazak u srpskoligaško društvo bila je davnašnja želja mnogih ljubitelja fudbala iz Kotlujevca, još od osnivanja 1976. godine, koju smo najzad ostvarili minule sezone. Ipak, u godini jubileja, kada slavimo 45 godina postojanja FK “Kablovi” doneli smo ovu nepopularnu, ali ipak domaćinsku odluku, kako ne bi ulazili u dubiozu i zaduživanje kluba. Već u ponedeljak, zvanično ćemo poslati dopis Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije i obavestiti ih o svojim odlukama”, navodi se u saopštenju Kablova.

Dakle svi rezultati Kablova, prema pravilniku Fudbalskog saveza Srbije biće izbrisani, a svakako će ekipe koje su izgubile bodove od zaječarskog srpskoligaša biti obradovane ovim informacijama. U Kablovima ističu, da će se potruditi da sačuvaju omladinski pogon i da će se spremati za početak naredne sezone u Okružnoj ligi.

Izvor: Glas sporta