Nad Srbijom će sredinom dana doći do blažeg pada vazdušnog pritiska i to će usloviti prodor hladnog fronta i oblačnosti sa severa.

Kišu i pljuskove sa grmljavinom očekujemo u poslepodnevnim satima najpre na severu zemlje, a kasnije tokom večeri i noći zona padavina će se premeštati prema južnijim delovima Srbije. Intenzivnijih padavina biće u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima na zapadu i u centralnim delovima Srbije.

RHMZ izdao je upozorenje na obilnije padavine, može pasti od 20 do 50 litara kiše po m2, lokalno i više.

Na teritoriji zapadne Srbije i Šumadije aktiviran je narandžasti meteoalarm, dok je u ostatku zemlje na snazi žuto upozorenje.

Vetar će sa prolaskom oblačnosti biti u jačanju i skretanju na severozapadni, pa će u zoni pljuskova dostizati jake udare.

Dok oblaci ne stignu u našu zemlju, ostajemo pod uticajem umereno tople vazdušne mase, najviša dnevna temperatura danas će se kretati od 28 do 32 stepena i sa prolaskom fronta biće u padu.

U ponedeljak na severu zemlje vedro i suvo, dok će južnije od Vojvodine biti oblaka koji će uslovljavati kišu i lokalno obilnije pljuskove praćene grmljavinom.

Duvaće umeren, na planinama i jak severni i severoistočni vetar. Biće za nekoliko stepeni svežije, najviša dnevna temperatura u ponedeljak do 26.

Postepeni prestanak padavina i porast dnevnih temperatura do 30 stepeni najavljujemo od utorka.

Izvor: N1

Reklame