Foto: Glassporta.rs
Reklame

Jubilarni 10. po redu Međunarodni sportski susreti osoba sa invaliditetom biće održani u četvrtak 25. maja na sportsko rekreativnom kompleksu „Popova plaža“ u Zaječaru. Početak je zakazan za 10 sati, dok je okupljanje učesnika 30 minuta ranije, piše Glassporta.rs.

Organizatori takmičenja su Sportski savez grada Zaječara i Udruženje „Zaječarski sport za sve“ u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar i Udruženjem multiple skleroze u Zaječaru. Sem takmičara iz grada domaćina, na Međunarodnom turniru tradicionalno će učestvovati ekipa Vidina, a od ove godine priključuje se i Knjaževac.

Takmičenje se održava u sledećim disciplinama: šah, pikado, basket, sportski ribolov, mini golf, dok su u revijalnom delu na programu igre spretnosti, gde će svoje umeće pokazati i polaznici Ustanove za dnevni boravak dece „Oblutak“ iz Zaječara.

Međunarodni sportski susreti osoba sa invaliditetom su otvoreni za sve osobe sa invaliditetom bez obzira da li se bave takmičarskim sportom ili ne, navode organizatori.

„U slučaju pogoršanja vremenskih uslova, deo Međunarodnih sportskih susreta osoba sa invaliditetom biće premešten u halu sportova na Kraljevici“, poručio je za „Glas sporta“ Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame