Foto: PD "Starica" - Majdanpek

Kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da reaguje zbog „eskalacije sukoba“ na planini Starica kod Majdanpeka.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je „u toku napad kamenicama na kamp branilaca Starice“ iza kog, po njegovim rečima, stoje „kineski nasilnici“.

„Pre dva dana došlo je do teškog fizičkog sukoba, na jednom od puteva na prilazu ka kampu, izmedju aktivista i lica kineske nacionalnosti koji su pokušali da fizičkim preprekama i silom onemoguće prilaz kampu. Navedena lica predstavila su se kao pripadnici vojske Narodne Republike Kine“, naveo je Jovanović a prenela stranka Zajedno.

Pozvao je ministra unutrašnjih poslova da „odmah postupi po svojim ovlašćenjima i spreči napad kineskih nasilnika na gradjane Srbije“.

„U suprotnom biće odgovoran za sve nastale posledice“, naveo je kopredsednik stranke Zajedno.

Jovanović je u vezi situacije na planini Starica zatražio „hitan prijem“ kod ministarki rudarstva i ekologije, Zorane Mihajlović i Irene Vujović.

Aktivisti optužuju kinesku kompaniju Zidjin za „miniranje“ planine dok je ministarka rudarstva i energetike ranije izjavila da su miniranja na teritoriji opštine Majdanpek izvršena „kako bi se sanirala stenska masa, s obzirom na pretnju odrona“.

Izvor: Beta

Reklame