Foto: Glassporta.rs
Reklame

Samo dva dana nakon sjajnog rezultata i osvojenog 2. mesta u Nišu na Međuokružnom takmičenju, Jovana Živković, učenica Ekonomsko – trgovinske škole iz Zaječara nastupila je na Državnom prvenstvu. Među najboljima od najboljih, s obzirom na to da je završno takmičenje u Kostolcu održano u sredu 14. aprila obuhvatilo krem ovog bazičnog sporta u Srbiji, piše Glassporta.rs.

Od onih najmlađih, učenica nižih razreda osnovnih škola, pa do onih najstarijih, od kojih mnoge iako srednjoškolke nastupaju već u seniorskoj konkurenciji. Ipak trema, prema rečima profesorke Mirjane Golubović i trenera Ljiljane Subić, nije sputala zaječarsku gimnastičarku, koja je u generalnom plasmanu zauzela 17. mesto.

“Kod učenica srednjih škola nije bilo podele na mlađe i starije, pa se naša takmičarka nadmetala sa reprezentativkama, koje već iza sebe imaju i evropska takmičenja. Shodno tome i rezultat ostvaren u Kostolcu je na ponos, kako Jovane tako i njene škole i grada”, istakle su za “Glas sporta”, trener i profesorka Živkovićeve.

Jovanu uskoro očekuju i obaveze na klupskom planu, a prvo naredno takmičenje na programu je u subotu 17. aprila u Pirotu, gde će zajedno sa ostalim članicama Gimnastičkog kluba “Zaječar” učestvovati u 1. kolu C programa Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije.

Izvor: Glassporta.rs