Foto: Printscreen / FB Vasar u Zaječaru
Reklame

Nakon mesec i po dana od organizovanja letnjeg vašara, Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ Zaječar uveliko priprema tradicionalni jesenji vašar, koji se ove godine, na zaječarskom „Vašarištu“, održava od 6. do 8. septembra.

Radovi na montiranju zabavnog sadržaja uveliko traju, a i vlasnici ugostiteljskih objekata otpočeli su sa pripremama.

Zakupci tezgi i šatora za prodaju polovne garderobe (takozvane gomilice) montiranje počinju sutra, 5. septembra, od 17 sati, kada će i prodavci mekica moći da postave svoja prodajna mesta. Svi ostali prodavci, kako kažu u JKP “Timok održavanje”, svoja prodajna mesta moći će da montiraju na dan vašara, 6. septembra, od 6 sati, kada će i zvanično početi jesenji vašar, kao i PRODAJA.

Svi zakupci prodajnih mesta, svoje tezge moraju ukloniti u roku od 24 sata od završetka vašara, dok će vlasnici kafana i zabavnog parka, iznajmljeni prostor morati da oslobode u roku od 48 sati.

Kada je reč o cenovniku, nadležni kažu da je došlo do izmena koje se odnose na priključak i utrošak električne energije.

„Cenovnik nije menjan 3 godine, preuzet je od JKP „Higijena“, koji takođe dugi niz godina nije menjao cenu vašarskih usluga. Došlo je do izmena koje se odnose na priključak i utrošak električne energije, koja je od tada do sada, poskupela nekoliko puta. Cene zakupa mesta su ostale iste, osim za prodaju sa montažne tezge u delu gde su takozvane „gomilice“, pa umesto dosadašnjih 1.500 dinara, prodavci treba da izdvoje 2.000 dinara“, navode u JKP „Timok održavanje“.

Izvor: Timok održavanje

Reklame