Deo jaruge u centru Zaječara više liči na mesto za skrivanje pacova i zmija, nego za ono za šta je i namenjena.  Izostalo je redovno održavanja jaruga, pre svega mislimo na košenje trave, šiblja…

Jaruga koja prolazi kroz Zaječar, u delu kod PU Zaječar, urasla je i prepuna je smeća. Svakodnevno velike količine kiše padaju u gardu na Timoku, tako da neuređena jaruga, puna smeća, predstavlja opasnost.

U oktobru mesecu 2019. godine pisali smo o stanju jaruge, koja je bila prepuna smeća. Zatim smo pisali i februara meseca o jaruzi u Omladinskoj ulici.

Deo jaruge kod PU Zaječar kao i kod Kapitol parka je u užasnom stanju. Kako su mediji izveštavali da je Beograd na vodi, sada na mestu gde su se nekada okupljali, narkomani, zmije i pacovi, postavlja se pitanje, šta gradska vlast pokušava da uradi sa jarugom u Zaječaru? Da li žele da i ona postane mesto gde se okupljaju zmije i pacovi.

Podsećamo, radovi na čišćenju jaruge u ulici doktora Dragiše Mišovića u Zaječaru, zbog koje su mnogi stanovnici te ulice nekoliko puta bili poplavljeni, počeli su u ranim jutarnjim satima septembra 2019. godine, a prema rečima nadležnih, posla ima u narednim danima i nedeljama, javljaju iz JKP „Timok održavanja“.

Ovog puta su zakazalii nadležne službe i građani. Nadležne službe zato što ne održavaju jarugu, i predstavlja ruglo u centru Zaječara, dok građani nastavljaju sa starom praksom, bacanja smeća.

 

Reklame