Foto: screenshot n1
Reklame

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Srđa Janković izjavio je da „za sada“ nema potrebe da škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu.

Imunolog je naveo da ne može da kaže kada će nastupiti trenutak da celo školstvo u Srbiji pređe na onlajn nastavu, ali je i ocenio da se taj momenat „približava“.

„Odluku o prelasku na onlajn nastavu donosimo na osnovu procene da li je virus toliko ušao u škole. Za sada nije taj trenutak, ali i sad odeljenja i celi kolektivi prelaze na onlajn nastavu kada dođe do prenosa među učenicima i nastavnicima“, kazao je Janković za televiziju Pink.

Navodeći da je epidemiološka situacija u Srbiji „krajnje ozbiljna“, on je kazao da će se medicinski deo Kriznog štaba, ukoliko bude potrebno, zalagati za dodatno pooštravanje mera pored onih koje na snagu stupaju u utorak.

„Nema zamene za izbegavanje svih kontakata koje je moguće izbeći, a da život koliko-toliko teče normalno“, kazao je Janković.

Dodao je da unošenje virusa iz inostranstva „nije dominantna“ pretnja, kao i da već postoji epidemiološki nadzor na granicama Srbije.

Izvor: N1