Reklame


Žarkovo je odustalo, okoristilo se – Jedinstvo sa Uba. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je danas da baš klub koji već godinama pomaže bivši reprezentativac Nemanja Matić uskoči u Prvu ligu Srbije, pošto je procenjeno da će upravo Ubljani najviše doprineti razvoju domaćeg fudbala.

Podsetimo, za upražnjeno mesto bilo je još desetak klubova-kandidata, mada su se najveće šanse davale Jedinstvu, pa i Timoku, pošto se u Zaječaru gradi novi, moderan stadion.

Jedinstvo nema baš nov stadion, ali ga je Matić u saradnji sa ostatkom uprave prilično utegao poslednjih godina, pa Ubljani važe za veoma uređen klub kada govorimo o uslovima u Srpskoj ligi. Pa ipak, protekle sezone su takmičenje u Srpskoj ligi Zapad završili na trećem mestu, sedam bodova iza prvoplasirane užičke GFK Slobode i Sloge iz Požege, koja se takođe nadala pozivu iz Fudbalskog saveza.

Za mesto u PLS aplicirali su i Timok 1919, Budućnost Dobanovci, OFK Bačka, Zemun, Borac 1926, Smederevo 1924, Mladi Radnik 1926, pominjalo se da država želi u drugoj ligi i Dubočicu, jer se novi stadion gradi i u Leskovcu… Na kraju je izabrano Jedinstvo.

Delom sigurno i zbog Matića, delom verovatno i zato što je Ub srpskom fudbalu dao i Dragana Džajića i Dušana Savića. Jeste malo mesto, ali sa dugom fudbalskom tradicijom.

Izvor: Mozzartsport.com

Reklame