Pusta bašta poslastičare "Stella", foto: Glas Zaječara
Reklame

Članovi Kriznog štaba, njen medicinski deo i predstavnici Vlade Srbije sastali su se danas u 15.30 sata da bi doneli odluku o novim merama. Ta odluka će, prema saznanjima medija biti saopštena sutra, ali sasvim je izvesno da će u narednim danima ograničenja biti pooštrena.

Konsultacije medicinskog dela Kriznog Štaba i predstavnika Vlade završene su nakon više od sat i po vremena, prenosi b92.

Strože mere nagovestila je danas pre podne premijerka Ana Brnabić, najavljujući sastanak sa lekarima Kriznog štaba, koji već danima, zajedno sa kolegama iz kovid bolnica, upozoravaju da je neophodno potpuno zatvaranje od najmanje sedam do 14 dana kako bi se zaustavio visok trend zaražavanja na dnevnom nivou.

Minsitarka Darija Kisić Tepavčević je izjavila da bi zatvaranje,  kako je rekla za K1 televiziju, imalo smisla jedino ako bi se ti dani iskoristili da se što veći broj ljudi vakciniše i tako smanji rizik od zaraze i njenog prenošenja.

Premijerka Ana Brnabić je večeras na Instagramu objavila da je broj vakcinisanih dostigao brojku od dva miliona.

Podsetimo, prema poslednjoj odluci Kriznog štaba tokom vikenda otvorene su samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 4.226 novoobolelih od korona virusa i 25 preminulih.

Izvor: Danas