Zbog obilnih padavina i ekstremno niskih temperatura, gradonačelnik Boško Ničić, doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije 27.02. 2018 godine, o čemu smo pisali ovde.

U skladu sa naredbom Štaba za vanredne situacije, počelo čišćenje i uklanjanje nanosa snega iz centralnih i za saobraćaj vitalnih ulica, o čemu detaljnije možete pročitati ovde.

Građani Zaječara posmatrali su kamione kako izvoze sneg iz centralnih ulica, a pažnju građana, a i nas iz redakcije Glasa Zaječara, privukli su kamioni firme iz Donje Mutnice.

Kada je proglašena vanredna situacija, kao što samo ime kaže, je stanje kada mora brzo da se deluje, i da se činioci koji su doveli do takve situacije, ili uklone ili neutrališu.

Kako portal „Glas Zaječara“ nezvanično saznaje, tako je i ova firma angažovana u čišćenju i održavanju puteva, pored Štrabaga, a da zato nije trebalo da se raspiše TENDER.

Gradom kolaju nepotvrđene priče da će Zaječarci papreno platiti angažman dodatne mehanizacije, a spekuliše se sa neverovatnim sumama i satnicama!

Razlog zašto nam je ova firma „zapala za oko“, pored ovih tvrdnji, je i da je gradonačelnik Boško Ničić, ne tako davno, tačnije, 10. aprila 2017. godine, izneo žestoke optužbe na račun tadašnjeg gradonačelnika Zaječara, Velimira Ognjenovića, zatim Zorana Rakića, vlasnika firme pomenute firme iz Donje Mutnice, kao i Saše Matijevića, šefa Odseka za poslove javnih nabavki.

Naime, Boško Ničić izneo je tvrdnju da su tog 10. aprila 2017. godine u restoranu „Koliba“ održali tajni sastanak, koji je organizovao tadašnji gradonačelnik Ognjenović, gde su se dogovorili da firma GP „Zoran – R“ iz Donje Mutnice, dobije posao letnjeg održavanja puteva, a da će izvođaču biti plaćeno „kao u Boljevcu“.

Ničić je tom prilikom još napisao i da je na taj način posao izgubio „Štrabag“, a da je taj „posao“ odradio niko drugi nego Saša Matijević. Zatim je dodao i da se KRIMINAL nastavlja i da je to slika koliko se „SNS“ u Zaječaru promenio i oprao…

U svom daljem izlaganju Ničić je optužio Zorana Rakića, vlasnika firme GP „Zoran – R“ iz Donje Mutnice, da je uništio firmu A.D „PUT“, i pozvao policiju i tužilaštvo da reaguju, da ne spavaju.

foto: printscreen facebook

Na kraju se postavljaju pitanja, ako je Ničić imao saznanja, zašto nije podneo krivične prijave protiv pomenutih lica, već je aktere zadržao na istim pozicijama, čak je Matijevića nagradio postavljenjem za člana Štaba za vanredne situacije, umesto Zorana Rakića.

Da li je postavljanje izvršeno radi bolje koordinacije poslova, ili kako bi se izbegao sukob interesa – ne možemo da tvrdimo, ali je sasvim izvesno da ovaj slučaj zaslužuje budnu pažnju.

Da li je u pitanju samo izvanredna prilika ili vanredna situacija?

 

Reklame