Foto: screenshot knjazevacinfo

U sredu 15. maja u 18 časova, biće otvorena izložba ,,Leta pre neta“ Muzeja nauke i tehnike iz Beograda namenjene prvevashodno deci ali i deci u nama odraslima.

Izložba će biti realizovana u okviru manifestacije „Majski dani“, povodom obeležavanja Dana opštine Knjaževac i Međunarodnog dana muzeja.

,,Leta pre neta“ je prva izložba Muzeja nauke i tehnike- Beograd namenjena prvenstveno deci.

Autorke su kustoskinje Muzeja: Mirjana Babić, Milena Vrzić Bešić, Milena Vidosavljević i Tamara Tešević.

Ova izložba je proglašena za projekat godine 2022. od strane NK IKOM-a. Ideja ove izložbe je da se najmlađoj publici približi duh vremena pre interneta i značaj tehničkih uređaja koji su nekada bili u svakodnevnoj upotrebi, a deca ih danas najčešće koriste putem aplikacija na mobilnom telefonu. Naša najmlađa publika će se na izložbi prvi put susresti sa pojedinim tehničkim uređajima, dok će se njihovi stariji članovi porodice na momenat vratiti u prošlost i prisetiti se kako su izgledala leta pre interneta. Izložba ima praktični, edukativni i zabavni karakter.

Postavka je podeljena na dve vremenske zone: Ovako je nekada bilo i Ovako je počelo i šest tematskih stanica: Piši-briši, Kada moje uši čuju, Ptičica, Halo, ko je, Zabava u kutiji i Ringeraja. Na kraju postavke je stanica Surf bez daske, u sklopu koje se sve pomenute stanice objedinjuju u samo jednom predmetu.

Na svakoj od navedenih stanica nalaze se interaktivni eksponati, pa će tako deca imati priliku da kucaju na pisaćoj mašini, napišu i pošalju pismo, režiraju sopstveni film, fiksni telefon, flipere i još mnogo toga.

Reklame