Foto: Timok održavanje

Jedno od najomiljenijih izletišta Zaječaraca ovih dana se uređuje punom parom. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ uređuju zelene površine oko samog kupališta, ali i u njegovoj neposrednoj blizini. Ove godine, prostor je obogaćen i dečijim spravama, kako bi najmlađi, osim kupanja, mogli dodatno da se zabave, kažu iz preduzeća JKP „Timok održavanje“.

Foto: Timok održavanje

„Kupalište „Vanjin jaz“ je spremno za početak nove sezone. Zelene površine oko kupališta, ali i okoline su uređene, zahvaljujući angažovanju radnika JKP „Timok održavanje“, a postavljene su i korpe za smeće. Ove godine su postavljene i dečije sprave, golovi za mali fudbal, tako da će najmlađi pored kupanja moći lepo i da se zabave“, rekla je Jasmina Basalić, šef Službe „Zelenilo“.

Osim Vanjinog jaza, aktivno se radi i na sređivanju parkova i igrališta, kako u gradu, tako i u naseljima.

„Radimo i na uređenju parkovskog mobilijara i u gradu, ali i u naseljima. Trenutno uređujemo klupe u centru grada i na Kraljevici, postavili smo i nove klupe na Sunčanoj stazi, a radimo i na sređivanju igrališta u naseljima. Kada to kažem, mislim na popravljanje ljuljaški, klackalica, polomljenih delova koje zatičemo na igralištima“, dodala je Basalić.

foto: timok održavanje

Ona je apelovala na građane, da prilikom boravka na nekom od gradskih izletišta, ne ostavljaju smeće za sobom, kako bi zelene površine ostale čiste i uredne.