Foto: screenshot Delphi Economic Forum

Gromoglasni zvižduci i povici „ua“ pratili su obraćanje predsednika Skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića prilikom otvaranja manifestacije „Ulica otvorenog srca“, koja se tradicinalno održava prvog dana Nove godine u centru Beograda.

Već najava voditelja programa Dačića izazvala je negodovanje iz, pre svega, dela publike koja je bila najbliža, svega nekoliko metara, mestu predviđenom za govornike, ispred zgrade Ateljea 212.

Dačić je, ne prekidajući, održao govor u kojem je poželeo da deca ne budu samo budućnost, već i naša sadašnjost, kao i da svima bude bolje ne u budućnosti već danas.

Pre Dačića, okupljenima se obratio gradonačelnik Zoran Radojičić, koji nije ometan, istakavši da je „Ulica otvorenog srca“ spoj umetnosti i humanosti.

Predsednik Skupštine grada i gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević izjavio je novinarima, posle uvodnih obraćanja, da je negodovanje koje je pratilo govor Dačića „politička zloupotreba“ svečanosti posvećene deci.

Na pitanje da li je na njoj mesto političarima, odgovorio je da su „uvek tu govorili političari“, kao i da sam događaj nije politički.

Tokom otvaranja manifestacije, okupljeni su negodovali i kada je su nastupali trubači tražeći da slušaju dečiji hor „Čarolije“ koji je izveo prethodno par numera.

Izvor: N1

Reklame