Foto: Glas Zaječara Irena Živković

“Da li postoji veći apsurd od toga da na saopštenje Proglasa, koji čine neke od najpoštovanijih ličnosti i koji je sinonim intelekta i časti, odgovara Ana Brnabić, žena koja ima ozbiljnih teškoća da sastavi smislenu rečenicu? Verujem da ne”, kaže Narodna poslanica iz Bora, Irena Živković.

Prema njenim rečima, jedan od izbornih uslova, koji Proglas ovim saopštenjem traži, a pored revizije biračkog spiska jer je lažan i predstavlja osnov ovolike izborne krađe, pored medijskog pluralizma jer se zarobljenim medijima manipuliše građanima, pored krivične odgovornosti za kršenje zakona tokom izbornog procesa u kome su učestvovali i predstavnici državnih institucija, pored zahteva da potpise kandidaturi overavaju javni beležnici jer su falsfikati došli od opštinskih overitelja, je i uslov da niko ko nije kandidat na listi ne može da bude nosilac liste.

“I zbog ovog poslednje navedenog uslova, iskočila je Ana Brnabić da kaže da je ovo „epski debakl opozicije jer dokazuje njihovu slabost pred Aleksandrom Vučićem“. Gospođo Brnabić, kada biste imali bar mrvu ličnog integriteta, bilo bi Vas sramota što Aleksandra Vučića sa pozicije premijera države zovete „Šefe“, a građani Vas zovu „Fikus“ zbog toga. Bilo bi Vas sramota što sve visoke funkcionere Srpske napredne stranke, pa i Vas, ponižava porukom da baš ništa ne vrede bez njegovog imena jer je nosilac svake liste. Bilo bi Vas sramota što ponižava u javnom prostoru ministre, a gradonačelnicima naređuje da li će i kada dati ostavke”, kaže Irena Živković i dodaje:

“Bilo bi Vas sramota što odlučuje da li će se, kad i kako graditi bolnica ili asfaltirati put, da li će se neko lečiti ili neće, da li će neko biti primljen u vrtić ili neće, da li će nečije ubice biti procesuirane ili neće, da li će i šta objaviti mediji, da li će i koja pitanja postaviti novinari, pa i da li će ići širok ili ne kadar dok u isto vreme 50 televizija emituje njegove reči. Kažem, bilo bi Vas sramota zbog svega toga jer to znači da ste bili Premijer u državnom uređenju koje ima svoje ime – diktatura”.

Irena ističe zbog toga se, traži i ovaj uslov, a uz ostale. Da bi građani Srbije dobili slobodne i pravedne izbore.

“Na posletku bilo bi Vas sramota i zbog neophodnosti da intelektualna elita koja čini Proglas javno zahteva izborne uslove koji se u demokratski uređenim i pravno uređenim državama podrazumevaju. Ali, Vas nije sramota jer Vi se hvalite onim čega se ljudi od integriteta stide. Svakako, i kako god, bar Vaš bes i nervozu razumem. Znam da je to zato što ste i Vi svesni da je diktator, sa sve poslušnicima, sateran uza zid i da cela Evropa staje uz građane Srbije koji će dobiti i slobodu i pravdu”, zaključila je ona.

Reklame