Foto: Glassporta.rs

Dugogodišnji sportski radnik i nekadašnji zaječarski fudbalski as Dragoslav Đokić Đole preminuo je u nedelju 21. novembra u 57. godini života.

Dragoslav Đokić rođen je 1964. godine u Surdulici, a preminuo je posle kratke bolesti u zaječarskoj bolnici.

Fudbalsku karijeru počeo je u „Radniku“ iz Surdulice, a nastavio u Boru, da bi potom stigao u redove zaječarskog „Kristala“.

Sjajni fudbaler nosio je i dres Timoka po spajanju sa “Kristalom”, da bi ga fudbalski put zatim odveo u Sutjesku iz Nikšića. Zaječar mu je ipak bio suđen pa je nakon povratka igrao i za „Radnički“ iz Lubnice, „Puteve“, „Porcelan“ i „Kablove“.

Sportsku karijeru nastavio je kao trener brojnih klubova i sportski radnik. Godinu dana proveo je i kao šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Timok.

Iza sebe je ostavio suprugu Dragoslavu, takođe dugogodišnjeg sportskog poslenika i dve ćerke. Zaječarci i žitelji Timočke Krajine pamtiće Dragoslava Đokića kao izuzetnog fudbalera vedrog duha, dobrog roditelja, supruga i vrednog sportskog pregaoca.

Poštovaoci, prijatelji i poznanici moći će da se oproste od prerano preminulog pokojnika u kapeli na Starom groblju u Zaječaru, u utorak 23. novembra od 10 do 12 sati, a sahrana će biti obavljena istog dana u 13:30 na seoskom groblju u Braćevcu.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame