Foto: Pixabay

Hladniji vazduh zahvatio je zapad i delove centralne Evrope, ali do nas neće stići pre utorka. Do tada, naš region biće najtopliji u Evropi, očekujemo da danas temperatura ponegde u Srbiji dostigne i 39 stepeni.

Prognoziramo sunčano i veoma toplo vreme tokom celog dana, a nakon toga i tropsku noć. Izbegavajte izlazak napolje bez preke potrebe, kao i boravak na suncu. Ukoliko ste ipak napolju, imajte na umu da će vrednosti UV indeksa biti visoke, ne zaboravite zaštitu od sunca.

Vetar će biti istočni i jugoistočni, povremeno pojačan u košavskom području.
Najviša dnevna temperatura kretaće se između 34 i 38 stepeni, lokalno i do 39, zbog čega je u nekim delovima zemlje aktiviran najviši stepen upozorenja.

Toplo vreme zadržava se i u ponedeljak, sa najvišom dnevnom temperaturom do 37 stepeni. U noći ka utorku i u utorak tokom dana uslediće značajna promena vremena. Stižu nam oblaci i donose kišu, pljuskove, grmljavinu, lokalno obilnije padavine ali i pad temperature. Najviša dnevna temperatura u utorak biće do 34 stepena, a nakon utorka očekujemo da maksimalna temperatura ne prelazi 30 stepeni.

Izvor: N1

Reklame