Reklame

Nakon niza tropskih teških noći, za nama je končano prijatna, svežija noć, minimalna temperatura se spustila ispod 19 stepeni u svim gradovima.

Nakon prijatne noći, sledi prijatan dan u pogledu temperature. Maksimalna danas ispod 30 stepeni.

Nad našim predelima i dalje ima izobilje vlage i vazduh je veoma nestabilan. Zbog toga će i danas tokom dana biti pojave pljuskova i grmljavine.

Ovog jutra u Srbiji delimično oblačno, padavina ima na zapadu, ponegde u Vojvodini i u planinskim predelima. U ostatku zemlje jutros ima i sunca. U nastavku dana očekujemo smenu sunca, oblaka i slabe kiše. Posle podne će biti pljuskova i grmljavine, naročito u Vojvodini i na zapadu zemlje. Zbog nestabilnosti atmosfere, ni danas nigde bez kišobrana. U predelima gde očekujemo intenzivnije pljuskove, odnosno u Banatu, aktiviran je nadandžasti meteoalarm. U ostalim predelima meteoalarm je žuti ili je bez upozorenja.

Vlagu i oblake će nam donositi zapadni vetar, koji će duvati povremeno i pojačanim intenzitetom. Maksimalna temperautra danas u Srbiji od 25 do 29 stepeni.

Kišovito vreme će nas pratiti i u četvrtak, i ostaće prijatno temperatura ispod 30 stepeni. Od petka očekujemo razvedravanje, tako da će u danima vikenda biti pretežno sunčano. Temperatura od petka u porastu, za vikend do 31 stepen.

Izvor: N1

Reklame