Foto: Zajecaronline

Grejanja u Domu zdravlja trenutno nema, a kada će biti, nadležni kažu do kraja sledeće nedelje. Stari sistem više od 50 godina, kao i dotrajalost istog, pravi problema već dugi niz godina službama zaduženih za obavljanje ove delatnosti.

Zoran Dobrota načelnik Tehničke službe u Domu zdravlja u Zaječaru kaže da u sistem grejanja nije ulagano godinama, i da celo leto radi na sanaciji istog ali se uvek javljaju novi problemi.

„Šta da vam kažem. Celog leta pokušavamo da osposobimo sistem grejanja. U Zdravstvenom centru u Zaječaru grejanja ima, ali je problem kod grejanja u Domu zdravlja. Dotrajale cevi pucaju, pa onda opet sve od početka, i tako danima. Nadam se da ćemo ovaj problem rešiti do kraja iduće nedelje. Molim za razumevanje, jer zaista radimo sve što je u našoj moći. Ono što godinama nije održavano, ne može se rešiti preko noći“ kazao je Dobrota za portal Glas Zaječara.

Zaječarski Zdravstveni centar prostire se na 12.5 hektara površine, a objekti zauzimaju 35.000 kvadrata. Mnoge zgrade su višespratne, i ceo sistem čini 24 objekta.

Podsećamo, prošle godine Dom zdravlja je takođe ostao bez grejanja u decembru mesecu, ali je kvar na sistemu brzo saniran.

Reklame