foto: pixabay

Na osnovu Upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (narandžasti meteoalarm), za područje Republike Srbije, za 26.avgust ove godine a koje glasi:  „U nedelju (26.08.2018. godine) se očekuju kratkoročne vremenske nepogode praćene obilnim padavinama (Z0 mm lokalno i više), gradom i olujnim vetrom“.

Potrebno je preduzeti sve neophodne mere koje su u prethodnim Upozorenjima definisane i ukazano na Vaša postupanja u slučaju rizika od moguće pojave opasnosti od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda.

Naročito obratiti pažnju na sprečavanje mogućih pojava „urbanih poplava u naseljenim mestim, bujica, pojavu odrona i moguće aktiviranje kpizišta.

Obavestiti nadležne komunalne službe i sve ostale subjekte koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama, da u narednom periodu postoji mogućnost njihovog angažovanja.

Izvršiti koordinaciju sa teritorijalno nadležnim Javnim vodoprivrednim preduzećima u slučaju sprovođenja odbrane od poplava.

O preduzetim aktivnostima redovno dostavljati izveštaje Odeljenju za vanredne situacije preko Centra za obaveštavanje na e-mail czoza@mup.gov.rs.

Poštovani, 

Na osnovu Obaveštenja Sektora za vanredne situacije , Odeljenja za vanredne situacije Zaječar 09/12 Broj:1013/2018 od 24.8.2018. godine koje se odnosi na  Upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srbije za nedelju 26. avgust 2018. godine kojim se predviđaju kratkoročne vremenske nepogode praćene obilnim padavinama (Z0 mm lokalno i više), gradom i olujnim vetrom“. Potrebno je da preduzmete sve neophodne mere koje su ovim Upozorenjem definisane i postupite u slučaju rizika od moguće pojave opasnosti od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda. 
     
Naročito od treba obratiti pažnju na sprečavanje mogućih pojava „urbanih poplava“ u naseljenim mestima, bujica, mogućih odrona i aktiviranje klizišta. O svim preduzetim aktivnostima redovno dostavljati izveštaje Odeljenju za vanredne situacijenpreko Centra za obaveštavanje na e-mail czoza@mup.gov.rs

U Zaječaru 24.08.2018.                                            Gradonačelnik Zaječara
                                                                                                 Boško Ničić

Reklame