Foto: Glassporta.rs
Reklame

Lenovac, rodno mesto Hajduk Veljka, jednog od najvećih junaka koje je naša zemlja dala kroz istoriju ponovo će ugostiti tradicionalnu manifestaciju „Hajduk Veljkovi dani“ u subotu 20. avgusta. Organizator sportsko-rekreativnog dela programa je Sportski savez grada Zaječara, a pokrovitelj Grad Zaječar, Glassporta.rs.

Rvanje u pojas, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje štapa, skok u dalj iz mesta i bacanje potkovice, discipline su u kojima će se nadmetati učesnici narodnog višeboja u Lenovcu. Najbolja tri takmičara očekuju i vredne nagrade, a pored pehara i diploma, harambaša, štitonoša i bećar otići će kući i sa novčanim nagradama u iznosu od 10, pet i dve hiljade dinara.

Nadvlačenje konopca biće zasebna ekipna disciplina na „Hajduk Veljkovim danima“, a organizatori očekuju da kao i uvek učešće na jednoj od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u istočnoj Srbiji, uzmu i pripadnici vojske i policije.

Kotizacije po dobrom starom običaju nema, a svi zainteresovani takmičari prijavljuju se od 11-12 sati u porti lenovačke crkve, gde će uz blagoslov vladike Ilariona i razumevanje Timočke eparhije biti održan sportski deo manifestacije „Hajduk Veljkovi dani“.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame