Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

Predstavnici Grupe gradjana „Glasno za omladinu“ podneli su Agenciji za sprečavanje korupcije prijavu protiv gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića zbog njegovih funkcija u kompaniji „Zidjin Koper“ (Serbia Zijin Copper), a prijava je iz istih razloga podneta i protiv člana Gradskog Veća Danijela Aleksića.

„Glasno za omladinu“ su u prijavi naveli da postoji sumnja da je Milikić član Odbora za odnose sa javnošću u toj kompaniji, dok je Aleksić predstavnik te kompanije.

Istakli su i da zakon striktno zabranjuje da javni funkcioner bude u organima privrednih društava, ako postoji zavisni odnos izmedju tog privrednog društva i javne funkcije.

„U Boru, gde je rudarenje glavna industrijska grana, nesumnjivo je da je članstvo u organima ovih preduzeća i funkcija u lokalnoj samoupravi u zavisnom odnosu“, naveli su iz „Glasno za omladinu“, koje ima jedno odborničko mesto u Skupštini Grada Bora.

Ta organizacija apelovala je na gradske funkcionere da se pridržavaju Zakona o sprečavanju korupcije i da se odreknu svih funkcija u rudarskim kompanijama.

Izvor: Beta

Reklame