Reklame


Sada već bivši članovi Zdrave Srbije u Zaječaru, izdali su saopštenje u kojem navode da su kolektivno izlašli svi članovi Gradskog odbora Zdrave Srbije Zaječara iz stranke Zdrava Srbija.

Prema njihovim navodima izlazak je bio neminovan zbog loše komunikacije i saradnje na relaciji vrha stranke i G.O. ZS Zaječara.

„Naša su očekivanja bila da ćemo kao opoziciona stranka zajedno raditi sve što je u našoj moći, i da da ćemo se svom snagom boriti protiv vladajuće garniture SNS-a. Na lokalu smo vodili korektnu borbu sa političkim protivnicima, dostojanstveno i uvek argumentovano.
Mišljenja smo da je veoma bitno da budemo uvek na istom „kursu“ u toj borbi protiv SNS-a. To bi trebalo da bude i mišljenje svakog slobodnoumnog i zdravomislećeg člana Zdrave Srbije, ali očigledno da smo različitih shvatanja sa vrhom stranke. Mi članovi G.O. ne želimo da budemo „slepi“ poslušnici par osoba iz vrha stranke koji iz njima znanih razloga predstavljajući se kao opoziciona stranka imaju direktnu i indirektnu saradnju sa SNS-om.
Jednostavno ne bismo da ulazimo u dubiozu da li je u pitanju neka protivusluga, obaveza, moranje ili bilo šta tome slično. Ne želimo da budemo deo takve organizacije,niti da budemo deo takve „prljave“radnje“, ističu oni.

Takođe oni kažu da žele da ostanu čistog obraza, a sve zbog velike odgovornosti prema onima koji su ih podržali na lokalu.

„Pojedini članovi našeg Gradskog odbora su odbili sve javne funkcije koje su im bile nuđene, i tako jasno pokazali da nam lični interesi nisu prioritet. Razlog kolektivnog istupanja iz Zdrave Srbije nije kolektivna ili lična sujeta pojedinaca, već moralna odgovornost prema dogovoru koji smo imali kada je otvoren Gradski odbor Zdrave Srbije u Zaječaru“, navodi se u saopštenju.

Reklame